Γκάνα: Αποτροπιασμός για τον γάμο 63χρονου ιερέα με 12χρονη

Η είδηση αυτή αναδεικνύει ένα από τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν πολλές κοινωνίες παγκοσμίως, το πρόβλημα του γάμου ανήλικων. Ο γάμος ανήλικων έχει σοβαρές συνέπειες για την υγεία, την ευημερία και τα δικαιώματα των παιδιών.

Σύμφωνα με την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας, ο γάμος ανήλικων μπορεί να οδηγήσει σε φυσική, ψυχολογική και κοινωνική εκμετάλλευση των παιδιών. Τα κορίτσια που παντρεύονται σε νεαρή ηλικία συχνά δεν έχουν πρόσβαση σε εκπαίδευση και υπηρεσίες υγείας και είναι πιθανόν να βιώνουν βίαιες συμπεριφορές από τους συζύγους τους.

Ζητούν την σύλληψη του ιερέα

Οι χρήστες στα social media άσκησαν δριμεία κριτική για την ανήλικη νύφη.

. «Παραδοσιακή νύφη;;; Ο γάμος παιδιών είναι ποινικό αδίκημα στη Γκάνα και κανένα έθιμο που παραβιάζει τα δικαιώματα των κοριτσιών να επιτύχουν το μέγιστο των δυνατοτήτων τους δεν θα έπρεπε να γιορτάζεται», έγραψε ένας χρήστης. Άλλος χρήστης ανέφερε: «Υπάρχουν τόσα πράγματα λάθος σε αυτή τη χώρα και αυτό είναι ένα από αυτά. Πώς είναι δυνατόν μια 12χρονη να γίνεται σύζυγος το 2024; Πρόκειται για ένα ηλίθιο αστείο;».

Μετά τις σφοδρές αντιδράσεις στη Γκάνα για τον γάμο του 63χρονου ιερέα με την 12χρονη η τοπική εκκλησία εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει πως ο γάμος έγινε για να κρατηθούν οι άλλοι άντρες μακριά από το κορίτσι ενώ υποστηρίζει πως η 12χρονη δεν βρίσκεται μαζί με τον 63χρονο άντρα. «Είναι ακόμα στο σχολείο, δεν μένει μαζί με τον Gborbu Wulomo. Τελέσαμε τον παραδοσιακό γάμο για να κρατήσουμε μακριά της τους άλλους άντρες. Όταν είναι αρκετά μεγάλη θα ολοκληρωθούν οι τελετές», ανέφερε η απάντηση της τοπικής εκκλησίας, στην οποία προΐσταται ο 63χρονος ιερέας.

Μετά τον σάλο που ξέσπασε στη Γκάνα για τον γάμο της ανήλικης με τον 63χρονο δεκάδες πολίτες τηλεφώνησαν στο αρμόδιο υπουργείο «Φύλου, Παιδιών και Κοινωνικής Προστασίας» καθώς και στην αστυνομία με αίτημα να συλληφθεί ο ιερέας. Σύμφωνα με τον ιστότοπο GhanaWeb, αν και έχουν περάσει περισσότερες από 48 ώρες μετά τις καταγγελίες, καμία επίσημη Αρχή δεν έχει πάρει θέση για το θέμα.

Το άρθρο Γκάνα: Αποτροπιασμός για τον γάμο 63χρονου ιερέα με 12χρονη εμφανίστηκε πρώτα στο Ειδήσεις Τώρα – Europost.gr από το Pol charalamp.

Comments

Leave a Reply

Τρόμος στην Καλλιθέα: Ένοπλη ληστεία σε διαγνωστικό κέντρο – Κουκουλοφόρος άδειασε τα ταμεία και εξαφανίστηκε!

Facebook Twitter Google+ Pinterest Amazon reddit LinkedIn Myspace Ένοπλη ληστεία σημειώθηκε σήμερα το απόγευμα σε διαγνωστικό κέντρο, που βρίσκεται επί της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου στην Καλλιθέα. Ειδικότερα, σύμφωνα με την…

Σοκ για τους συνταξιούχους: Κατά 1,5 χρόνο θα αυξηθούν μετά το 2027 τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης!

Facebook Twitter Google+ Pinterest Amazon reddit LinkedIn Myspace Οι προβλέψεις που αναφέρονται σοκάρουν, καθώς υποδεικνύουν ότι μετά το 2027 αναμένεται να αυξηθούν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης κατά 1,5 έτος! Η…

Pin It on Pinterest

Share This